Logo Aries
Devino membru
Logo Aries
Devino membru
Logo Aries

Timișoara la finala Demo Day a Innovation Labs 2022

26
Jul
2022
Noutăți din Domeniul IT
mariana

Innovation Labs 2022 a ajuns la final, iar în ziua Demo Day, 15 startup-uri au prezentat dezvoltările lor, cele mai inovative idei de afaceri și care sunt planurile pe termen lung. Echipele finaliste au fost alese în urma semifinalelor naționale, la începutul lunii iulie, din întreaga generație de 69 de startup-uri care au făcut parte din ediția 2022 a programului Innovation Labs.

Finaliștii și-au susținut produsele prin prezentări de două minute pe scenă, în fața publicului, și au răspuns întrebărilor juriului Demo Day. Toate echipele vor continua să beneficieze de sprijinul acceleratorului și al susținătorilor programului și după încheierea perioadei de mentorat, devenind parte din comunitatea de alumni a Innovation Labs.

Timișoara a fost reprezentată cu succes de două echipe: Blume Technologies și Morpheus.

Morpheus este o soluție de verificare a identității care permite platformelor online să verifice identitatea utilizatorilor prin gesturi, amprente, iar totul este verificat pe blockchain, pentru ca semnătura acelui utilizator să rămână unică și să nu poată fi replicată.

Blume Technologies își dorește să facă trecerile de pietoni mai sigure prin avertizarea șoferilor de prezența și intenția pietonilor. Bazându-se pe algoritmi de Machine Learning și Computer Vision, sistemul constă în supravegherea video a trecerilor de pietoni, analiza feed-ul video, detectarea pietonilor și prezicerea comportamentul acestora, iar mai apoi atenționarea șoferilor prin panouri led. Principalii clienți sunt autoritățile publice și dezvoltatorii imobiliari, dar sistemul este promovat către cetățeni întrucât ei sunt beneficiarii principali.

Aflați mai multe despre finaliști la următorul link.

Te-ar mai putea interesa și...