Membri
Satisfacerea nevoilor firmelor membre reprezintă prioritatea și, în același timp, obiectul activității noastre.
Asociaţia Română pentru Industria de
Electronică şi Software
ARIES România este cea mai mare şi influentă organizaţie profesională non-guvernamentală creată pentru industria IT&C din România, care are în componență, la nivel național, peste 250 de membri.
Asociația-mamă este situată la București, fiind structurată în cinci filiale zonale: Timișoara, Cluj-Napoca, Brașov, Craiova și Iași.
ARIES este considerată cea mai mare asociație din domeniu din sud-estul Europei și cea mai importantă și credibilă sursă de informație pentru comunitatea de business IT&C.
Din septembrie 2004, ARIES este mai aproape de dumneavoastră prin filiala din Timișoara, ARIES-TM.
Scopul ARIES-TM constă în promovarea, protejarea și dezvoltarea industriei IT&C credibile și prospere în zona de vest a României.
ARIES-TM este bine ancorată și conectată în ecosistemul regional.
Acest lucru permite stabilirea unor legături strânse cu actori regionali, precum companii, autorităţi publice locale, universităţi, clustere, comunităţi de start-up-uri şi alte asociaţii.
Viziune
Asociația Română pentru Industria Electronică și Software este un real promotor al dezvoltării industriei IT&C.
Prin ponderea și influența sa, IT&C-ul reprezintă cea mai dinamică industrie din România. ARIES urmărește schimbarea imaginii națiunii noastre în lume, prin stimularea și promovarea competitivității industriei.
Misiunea noastră
Misiunea ARIES-TM vizează creșterea competitivității firmelor membre din Regiunea de Vest a României, prin:
Dezvoltarea continuă a serviciilor asociației în raport cu dinamica pieței de IT&C, pentru a răspunde cu promptitudine cerințelor specifice ale firmelor și pentru a le sprijini în valorificarea oportunităților de afaceri;
1
Consolidarea poziției de lider în domeniul promovării industriei IT&C;
2
Stabilirea și menținerea de parteneriate cu mediul academic, incubatoare și școli de afaceri, asociații non-guvernamentale și asociații internaționale, în vederea generării de oportunități de creștere a avantajelor competitive ale firmelor membre, pentru o mai bună poziționare a acestora în mediul de afaceri regional, național și internațional.
3
Vom înfăptui acest deziderat prin respectarea următorului set de valori:
Membri
Satisfacerea nevoilor firmelor membre reprezintă prioritatea și, în același timp, obiectul activității noastre.
Servicii
Succesul activității ARIES-TM depinde de continua dezvoltare a serviciilor oferite.
Resurse Umane
Urmărim să atragem, să instruim, să motivăm cei mai buni oameni, pentru a obține cele mai bune rezultate
Calitate
Suntem preocupați de îmbunătățirea permanentă a proceselor noastre de concepție, de dezvoltarea de parteneriate cu terți, pentru a oferi servicii bazate pe calitate, inovare și excelență, în concordanță cu normativele Uniunii Europene.
Eficiență
Sprijinim firmele membre în a-și dezvolta afacerile, în a-și crește gradul de eficiență și în a dezvolta și influența direcția IT&C din regiune.
Obiective Strategice
Dezvoltarea și promovarea mediului tehnologic de afaceri al industriei IT&C din Regiunea de Vest a României prin:
1
Organizarea de conferințe pe teme de cercetare, dezvoltare și inovare, workshop-uri tematice, matchmaking-uri și diverse evenimente dedicate sectorului IT&C,
2
Generarea de oportunități de afaceri prin colaborări și parteneriate care au rolul de a crește avantajele competitive ale firmelor membre,
3
Consolidarea relațiilor de colaborare cu asociații similare din străinătate, reprezentanțe economice, consulate și ambasade
4
Acțiuni de lobby în favoarea firmelor membre ARIES-TM, în vederea participării cu succes la misiuni economice, târguri și expoziții din țară și din străinătate
5
Crearea de parteneriate cu terți: universități cu profil tehnic, organizații non-guvernamentale regionale, firme de training și consultanță, instituții financiar-bancare, în vederea susținerii și dezvoltării proiectelor inițiate de ARIES-TM.
Conform strategiei de dezvoltare a ARIES-TM, acțiunile și proiectele organizației sunt centrate pe următoarele direcții:
Lobby și advocacy pentru industria IT&C
Resurse umane și educație
Inovare și cercetare
Finanțarea de proiecte pentru sectorul IT&C
Activarea de grupe de lucru pe domenii speciale de interes din industria IT&C.
Clusterul „Banat Software” funcționează în strânsă coordonare cu ARIES-TM, care este și entitatea de management a clusterului.
Datorită activităților desfășurate, Clusterul Banat Software a obținut certificarea „Bronze” din partea Secretariatului European pentru Analiza Clusterelor (ESCA). Această certificare facilitează accesul la oportunități de colaborare cu clustere din Europa, la parteneriate și dezvoltarea de proiecte comune, accesul la fonduri europene.