Logo Aries
Devino membru
Logo Aries
Devino membru
Logo Aries

uRADMonitor AIR și uRADMonitor SMOGGIE au fost premiate la AIRLAB Challenge Awards

15
Oct
2021
Știri Membri
mariana

În cadrul competiției ”Airlab Challenge Awards”, 33 de companii și-au prezentat soluțiile în fața unui juriu format din specialiști din laboratorul de metrologie Airparif și Atmo Hauts-de-France. Două proiecte românești au luat locul 1: uRADMonitor AIR și uRADMonitor SMOGGIE.

uRADMonitor SMOGGIE și-a câștigat un renume pentru costul redus și performanțele ridicate, dar și pentru că e lansat în sursă deschisă opensource, ceea ce-l face extrem de atractiv în cadrul școlilor, liceelor sau universităților de profil tehnic, unde elevi și studenți au asamblat astfel de aparate. În acest moment există aproximativ 800 de senzori uRADMonitor SMOGGIE instalați pe întregul glob.

De asemenea, uRADMonitor AIR este primul sistem portabil de măsurare a poluării care se conectează prin Bluetooth la telefonul mobil și măsoară poluarea în timp ce facem sport sau activitățile obișnuite în aer liber și ne avertizează atunci când sănătatea noastră e pusă în pericol. uRADMonitor AIR a fost desemnat finalist și în cadrul competiței IOT/WT Innovation World Cup de la Munchen din 2018, competiție axată pe dispozitive portabile (wearables).

Aflați mai multe aici.

Te-ar mai putea interesa și...