Logo Aries
Devino membru
Logo Aries
Devino membru
Logo Aries

Un interviu interesant cu Radu Motișan, fondatorul uRADMonitor

06
May
2021
Știri Membri
mariana

Vă invităm să citiți un interviu cu Radu Motișan, fondatorul uRADMonitor, membru ARIES-TM, despre cum a construit o rețea de senzori de monitorizare pentru orașe mai curate și de viitor, care poate fi o soluție prin care autoritățile să nu mai fie nevoite să caute sursa mirosului de fum ca acul în carul cu fân, ci să poată economisi timp și resurse ducându-se fix la țintă.

uRAD Monitor a fost fondat de Radu Motișan, un antreprenor din Timișoara, în anul 2015, cu o campanie de crowdfunding unde a strâns 13.000 de dolari pentru construirea unor senzori ce monitorizau calitatea aerului.

Treptat, de la construirea de senzori, Radu Motișan a dezvoltat uRAD Monitor. Dispozitivele hardware au devenit mai complexe, iar o întreagă rețea colectează aceste date și poate fi monitorizată. uRAD Monitor poate fi folosit de entități private, pentru monitorizarea calității aerului în exterior, dar și în interior. În plus, autoritățile publice au în uRAD Monitor un partener local pentru a avea date despre poluare în diferite zone.

Citiți întregul articol aici.

Te-ar mai putea interesa și...