Logo Aries
Devino membru
Logo Aries
Devino membru
Logo Aries

Timișoara are strategie de Smart City pentru următorii cinci ani

07
Jul
2022
Știri Membri
mariana

Pe 30 iunie 2022, consilierii locali din Timișoara au aprobat, în unanimitate, proiectul de hotărâre privind aprobarea Strategiei „Smart City și transformare digitală Timișoara 2022-2027”, documentul care prevede pașii prin care Timișoara se poate alinia orașelor inteligente din lume și cu ajutorul căruia poate beneficia de fondurile europene destinate digitalizării.

Strategia adoptată se învârte în jurul mai multor puncte principale: transformarea digitală, smart city, eficiența energetică, sustenabilitate sau conectivitate, elaborarea strategiei propriu-zise și punerea acesteia în aplicare. În document sunt prevăzute indicații atât pentru serviciile publice, care ar trebui să fie 100% online, să optimizeze resursele și să aibă profesioniști, cât și pentru fi mediul privat, care ar trebui să folosească în proporție tot mai ridicată tehnologiile de ultimă oră.

Documentul propriu-zis, precum și alte detalii despre proiectul de hotărâre aprobat de consilierii locali puteți găsi și pe site-ul primăriei.

Te-ar mai putea interesa și...