Logo Aries
Devino membru
Logo Aries
Devino membru
Logo Aries

Timișoara are primul portal open data

28
May
2021
Știri Membri
mariana

Primăria Timișoara a lansat primul portal open data al orașului și a prezentat planurile în domeniul guvernării deschise. Acest portal va conține date deschise despre Timișoara, de la calitatea mediului (aer, apă, fonic, electromagnetic), date despre impactul COVID-19 și vaccinare, până la date demografice (nașteri/decese, structura etnică, distribuția populației pe religii), date economice (evoluția pe sectoare) și infrastructură în domeniile educației, culturii și sănătății.

Aceste date pot fi folosite de către oricine pentru a analiza comportamente și evoluții, pentru a identifica probleme și oportunități și apoi a propune soluții de îmbunătățire care aduc valoare adăugată în economisirea de resurse, de timp sau în domeniul protecției mediului.

Timișoara a aderat în 2020 la Open Government Partnership, ceea ce înseamnă o guvernare participativă prin împuternicirea cetățeanului, asigurarea transparenței prin date deschise instrumentate cu tehnologie, care ajută în lupta împotriva corupției.

Aflați mai multe pe site.

Te-ar mai putea interesa și...