Logo Aries
Devino membru
Logo Aries
Devino membru
Logo Aries

Echipele calificate în programul de mentorat Innovation Labs 2023 Timișoara

27
Mar
2023
Noutăți din Domeniul IT
mariana

Weekend-ul trecut a avut loc hackathon-ul “Innovation Labs” la Timișoara, în urma căruia au fost alese 12 echipe de startup-uri tehnice, formate din tineri cu proiecte curajoase, care își propun să aibă un impact pozitiv asupra mai multor sectoare de business prin soluțiile lor tehnologice. Hackathoanele reprezintă etapa de selecție a acceleratorului Innovation Labs, pentru programul de mentorat de 10 săptămâni.

Echipele s-au încadrat la una dintre cele trei categorii, în funcție de experiența membrilor lor: echipe formate exclusiv din studenți, echipe spin-off din proiecte de cercetare din mediul universitar și echipe formate din studenți și antreprenori cu experiență.

Duminică, 26 martie, echipele au expus o versiune îmbunătățită a produsului și a strategiei lor de business în fața juriului și a publicului, printr-o prezentare ce a inclus o demonstrație tehnică și un elevator pitch de 2 minute. Juriul din Timișoara a selectat cele mai performante și promițătoare 12 echipe, care au intrat astfel în programul de dezvoltare și mentorat de 10 săptămâni.

Echipele calificate în programul de mentorat Innovation Labs 2023 Timișoara:

1. AmperCore este o soluție inovatoare pentru eficientizarea captării energiei solare cu ajutorul unor sisteme fotovoltaice. Acest produs constă în panouri mobile ce urmăresc soarele prin intermediul mișcărilor de rotație care optimizează procesul de captare a energiei solare.

2. Clovers este un produs destinat scăderii deficitului de nisip prin înlocuirea nisipului tradițional cu nisipul de sticlă. Acest produs propune utilizarea unor utilaje speciale pentru granularea sticlei, astfel încât procesul de transformare a acesteia în nisip să fie unul cât mai eficient.

3. EcoDot propune un micro-biodigestor anaerob creat pentru a depozita eficient și ecologic deșeuri organice. Cu ajutorul unui sistem hardware bazat pe senzori, mecanisme de automatizare și sisteme de izolație, EcoDot transformă resturile alimentare mărunțite în biogaz și îngrășăminte naturale, reducând astfel impactul negativ asupra mediului.

4. AIstetix este o aplicație Web destinată testării ideilor de design interior identificate pe Internet. Scopul acestei aplicații este de a ajuta utilizatorii să evite situațiile în care aspirațiile lor legate de design nu se potrivesc cu spațiul pe care îl dețin.

5. Metal-Projects este o platformă online destinată proiectelor ce implică prelucrarea metalului. Scopul acestei platforme este de a sprijini și de a eficientiza legătura dintre atelierele partenere și firme sau alți clienți ce își încarcă pe platformă proiectele de prelucrare a metalului, oferind un mediu transparent de ofertare.

6. One app all store este o aplicație ce oferă cumpărătorilor o soluție pentru a evita aglomerația și timpul pierdut în supermarket-urile și magazinele preferate.

7. Clever City propune un tomberon inteligent cu senzori integrați, creat pentru a combate rata scăzută de reciclare din România. Acest produs este dotat cu un sistem de tip IoT care permite analizarea, selectarea și sortarea deșeurilor în mod automat în compartimente separate.

8. Move Mountains este o platformă online destinată oamenilor atrași de turismul de aventură. Scopul acestei platforme este de a facilita conectarea oamenilor ce doresc să descopere noi experiențe cu instructori specializați ce îi pot îndruma corespunzător conform propriilor planuri de acțiune.

9. ChatterGlove este un produs destinat persoanelor cu deficiențe auditive și/sau verbale, având drept scop simplificarea integrării lor sociale și profesionale.

10. TakeCare este o aplicație mobilă inovatoare destinată conectării persoanelor în vârstă singure și marginalizate cu cei care doresc să facă o diferență în viața lor de zi cu zi.

11. Depo Farm este o aplicație care conectează cumpărătorii cu producătorii agricoli locali, cu scopul de a susține micile afaceri și de a reduce importurile.

12. Eco Dome este un sistem inteligent ce își propune să soluționeze lipsa posibilității de a evalua calitatea alimentelor perisabile cumpărate din mediul online, reducând în același timp risipa alimentară.

Cele mai bune produse vor fi prezentate de către echipe la Startup Fair și pe scena finalei Demo Day, pe 28 mai și, respectiv, 29 mai 2023. Echipele vor continua să beneficieze de sprijinul acceleratorului și al susținătorilor programului și după încheierea perioadei de mentorat, devenind parte din comunitatea de alumni a Innovation Labs.

Te-ar mai putea interesa și...