Logo Aries
Devino membru
Logo Aries
Devino membru
Logo Aries

SPARK by UPT – prima conferință de antreprenoriat pentru studenți a atras 200 de participanți

31
May
2024
Știri Membri
mariana

Pe 28 mai 2024, a avut loc prima conferință de antreprenoriat dedicată studenților, intitulată SPARK by UPT, la Centrul de Conferințe UPT. Aproximativ 200 de participanți plini de entuziasm s-au adunat pentru a-și dezvolta cunoștințele și abilitățile antreprenoriale.

În cadrul evenimentului, antreprenori de succes și specialiști din diverse domenii, precum IT, MedTech, AgeTech și altele, au fost invitați să împărtășească participanților perspective unice și valoroase cu privire la provocările și satisfacțiile antreprenoriatului.

Adam Somlai-Fischer, cunoscut ca arhitect, designer de interacțiune și co-fondator al platformei Prezi, a schimbat fundamental modalitatea în care realizăm prezentările. În timpul prezentării sale, Adam a dezvăluit publicului secretele din spatele creării unor prezentări memorabile, subliniind importanța gândirii spațiale, a storytelling-ului și a designului vizual funcțional.

Laura Bulai, co-fondatoare a platformei online helperz.ro, care facilitează conexiunea utilizatorilor cu profesioniști locali, a împărtășit poveștile definitorii din viața sa care au contribuit la succesul actual al Helperz: cea mai mare comunitate de bone și menajere din România, cu peste 17.000 de părinți înscriși.

George Diță, co-fondator al WiseUp și Product Manager pentru un fond de private equity din SUA, a împărtășit prima sa experiență antreprenorială din copilărie, când a creat și a vândut colegilor săi de școală machete de colorat.

Maxim Rotaru, Fondator Webamboos, a abordat la conferință cele patru instrumente esențiale pentru orice antreprenor: viziunea, capacitatea de adaptare, responsabilitatea și perseverența. În prezentarea sa, a evidențiat, de asemenea, importanța de a nu ceda și de a profita de perioada studenției pentru a iniția o afacere.

Ciprian Man, Angel Investor la Growceanu, a explorat la conferință importanța conexiunii dintre angel investors și studenți, evidențiind cum a investit și a obținut multiple finanțări pentru unul dintre startup-urile de succes din România, fondat de studenți – Rayscape.

Monica Moldovan, Co-fondatoare The Care Hub, a împărtășit publicului povestea ei despre importanța misiunii sociale în antreprenoriat, evidențiind sursele sale de inspirație și traseul său profesional, care a inclus o vastă experiență în diverse colțuri ale lumii. Cu toate acestea, s-a întors acasă. Astfel, s-a născut The Care Hub – o platformă care facilitează conexiunea între familii și bone sau menajere.

Adina Wanda Fiat, Co-fondatoare MediNav, a detaliat procesul prin care a identificat necesitatea de a simplifica birocrația din industria medicală, conducând la crearea soluției „MediNav” – un asistent medical virtual. Acesta înregistrează automat discuțiile din timpul consultațiilor medicale, eliminând astfel pierderea de timp asociată completării diverselor documente.

Creșterea interesului pentru această inițiativă reflectă nevoia și dorința studenților de a se implica activ în antreprenoriat, o manifestare a dorinței lor de a-și construi propriile căi în lumea afacerilor.

Pentru mai multe detalii accesați acest link.

Te-ar mai putea interesa și...