Logo Aries
Devino membru
Logo Aries
Devino membru
Logo Aries

România participă pentru a noua oară cu pavilion național la MWC Barcelona 2023

21
Feb
2023
Știri Aries-TM
mariana

Noul an a început cu pregătiri intense pentru cel mai așteptat eveniment de tehnologie mobilă. Conform tradiției instituite de către ARIES-TM, România participă pentru a noua oară cu pavilion național la MWC Barcelona, cel mai mare și mai influent eveniment de conectivitate din lume, care se va desfășura în perioada 27 februarie-2 martie 2023.

MWC Barcelona este de multă vreme locul unde se întrunește industria de telefonie mobilă, locul ideal pentru networking și parteneriate, în care descoperiți inovațiile tehnologice și întâlniți liderii industriei. În ultimii 20-30 de ani, MWC Barcelona a avut o mare influență în dezvoltarea tehnologiei mobile, show-ul fiind esențial pentru dezvoltarea a nenumărate produse și servicii.

Evenimentul emblematic ”MWC Barcelona” reprezintă modul în care industria tehnologiei și comunicațiilor mobile este relevantă și importantă în mod inerent pentru toate industriile, datorită faptului că sectorul telecomunicațiilor este acum o industrie orizontală, în cooperare cu toate sectoarele verticale.

Datorită colaborării GSMA cu FC Barcelona, Sports Tomorrow Congress va fi, în acest an, colocat la MWC Barcelona pentru prima dată. Acesta va fi o bună oportunitate pentru a identifica și a crea noi oportunități de afaceri în ecosistemele mobile și sportive, oferind o nouă modalitate pentru întreprinderi și părțile interesate din ecosistemul sportiv și tehnologic de a se reuni, de a colabora și de a lansa produse.

Un alt program bine-cunoscut este 4YFN (4 Years from Now), platforma MWC axată pe start-up-uri, unde sunt scoase la înaintare cele mai interesante start-up-uri din spațiul digital. 4YFN va conecta start-up-uri, investitori și companii pentru a lansa împreună noi proiecte de afaceri.

Numărul mare şi diversitatea expozanţilor demonstrează importanța tot mai mare a MWC Barcelona pentru industrii. Show-ul își extinde domeniul de aplicare pentru a implica întreaga suită de jucători care sunt esențiali în parcursul de digitalizare a industriei. Tema din acest an este „Velocity” și va cuprinde cinci discuții cheie: accelerarea 5G, Reality+, OpenNet, FinTech și Digital Everything.

Peste 2.000 de expozanți și sponsori din 200 de ţări sunt așteptați la MWC Barcelona de anul acesta. Printre speakerii principali se numără fondatorul și CEO-ul Extreme E, Alejandro Agag; CEO-ul Maersk, Vincent Clerc; Președintele și CEO-ul NEC Corporation, Takayuki Morita; Președintele și CEO-ul Vattenfall, Anna Borg, la care se adaugă speakeri cunoscuți și experți ai NTT, Accenture, Mars, Tonomus, Palo Alto, World Pay, AALTO HAPS, BT, Verizon and JP Morgan și mulți alții.

La ediția din acest an, alături de marii jucători ai industriei de profil, 14 companii românești vor expune cele mai noi produse și soluții tehnologice, pretabile unei arii largi de aplicații, precum: frigider inteligent, cântar inteligent, tabletă, simulator de procese industriale cu software industrial integrat, aplicații mobile și soluții complete eHealth, eLearning, e-commerce, SmartCity, SmartSanitation, HoReKa, modelare 3D, soluții software de testare automată, servicii de cloud computing și data center și multe altele.

Companiile românești inovatoare care vor reprezenta România la cea mai mare expoziţie anuală din industria de telecomunicaţii sunt: ASSIST SOFTWARE, ASTI AUTOMATION, BUSYMACHINES, CLUSTER POWER, FREE WIFI SYSTEM, JUNO SOFTWARE, LIFTUP SOLUTIONS, QUALTEH JR, R SYSTEMS COMPUTARIS EUROPE, ROWEB DEVELOPMENT, SIMARTIS TELECOM, SOFTECH, VISUAL FAN, ZYNK SOFTWARE.

Vizitatorii vor putea admira pavilionul expozițional al României în Hala 5, stand 5A19.

Participarea românească la cel mai important congres destinat telecomunicațiilor și tehnologiilor mobile este organizată de Asociația Română pentru Industria Electronică și Software, filiala Timișoara (ARIES-TM), cu sprijinul Ministerul Antreprenoriatului și Turismului.

Te-ar mai putea interesa și...