Logo Aries
Devino membru
Logo Aries
Devino membru
Logo Aries

Raportul genurilor începe să se echilibreze în universitățile tehnice

06
May
2021
Știri Membri
mariana

Numărul persoanelor de sex feminin care devin studente la Universitatea Politehnica Timișoara a crescut de la an la an, mai ales în domeniile specifice zonei IT. Această echilibrare a avut loc din considerente economice, pentru că joburile din IT sunt foarte bine plătite și atunci devin atractive.

În rândul specializărilor apropiate domeniului IT, de la Universitatea Politehnica Timișoara, din totalul absolvenților de licență, 40% sunt de sex feminin, iar la programele de masterat, procentul fetelor ajunge la 45%.

Procentul femeilor care lucrează în IT s-a îmbunătățit în toată Europa, însă în România creșterea este mai mare datorită cererii crescute de specialiști, în piața muncii.

În ceea ce privește competivitatea, specialiștii Universității Politehnica Timișoara au observat că studentele au devenit foarte interesate de participarea la concursuri și hackhatoane. Vorbim despre competiții care pun accent pe creativitate și dezvoltare de concepte unice, la care numărul participantelor a fost în creștere.

Aflați mai multe aici.

Te-ar mai putea interesa și...