Logo Aries
Devino membru
Logo Aries
Devino membru
Logo Aries

Europa va avea un încărcător unic pentru toate telefoanele mobile

17
Jun
2022
Noutăți din Domeniul IT
mariana

Toate smartphone-urile și tabletele ar trebui să utilizeze un încărcător comun, conform unui acord provizoriu al Uniunii Europene. Planul ar obliga toate companiile să facă telefoane, tablete și camere digitale să utilizeze încărcătorul USB-C, au anunțat negociatorii europeni. Aproximativ 15 tipuri de produse sunt incluse în acest acord, inclusiv căști și console de jocuri video.

Producătorii de telefoane și tablete vor trebui să se conformeze până în toamna lui 2024. Producătorii de laptopuri vor primi mai mult timp să facă schimbarea, negociatorii oferind companiilor 40 de luni să se adapteze, după intrarea în vigoare a noilor reguli.

Comisia a promovat încă din 2009 implementarea unei soluții de încărcare comune pentru telefoanele mobile și pentru alte dispozitive electronice similare. Deși, după ani de colaborare cu industria pe baza unei abordări voluntare, numărul încărcătoarelor de telefoane mobile a fost redus de la 30 la 3 în ultimul deceniu, această abordare nu a permis realizarea armonizării depline. Până acum nu a existat niciun temei juridic care să permită încadrarea practicii de separare a încărcătoarelor.

Aflați mai multe la următorul link.

Te-ar mai putea interesa și...