Logo Aries
Devino membru
Logo Aries
Devino membru
Logo Aries

Companiile vor oamenii înapoi la birou, dar angajații vor flexibilitate

31
Mar
2022
Noutăți din Domeniul IT
mariana

Conform celui mai recent sondaj realizat de platforma de recrutare BestJobs, tot mai multe companii doresc să își aducă echipele la birou, dar 67% dintre angajați ar prefera un mod de lucru hibrid, care să le ofere posibilitatea de a alege câte zile lucrează de la birou. 1 din 4 angajați și-ar da demisia dacă nu pot să-și aleagă modul de lucru.

64% dintre participanții la sondaj spun că unul dintre principalele motive pentru care nu ar dori să revină complet la munca de la birou ar fi timpul alocat deplasării între sediu și domiciliu. Organizarea lejeră a programului și timpul petrecut alături de familie sunt principalele beneficii pe care le iau în considerare angajații atunci când aleg un mod de lucru flexibil.

Angajații vor să aleagă când și pentru ce merg să lucreze de la birou, avantaj pe care îl au datorită modului de lucru hibrid. Principalele motive care i-ar aduce una sau mai multe zile pe săptămână la birou sunt proiectele unde este nevoie de alinierea cu toți membrii din echipă (43%), nevoia de socializare (26%), posibilitatea de a face mai multă mișcare datorită ieșitului din casă (23%) și separarea mai bună între viața personală de cea profesională (28%).

Citiți întregul articol aici.

Te-ar mai putea interesa și...