Logo Aries
Devino membru
Logo Aries
Devino membru
Logo Aries

România a găzduit a treia ediţie Blue OLEx, exerciţiu anual de testare a gradului de pregătire UE în faţa unei crize cibernetice

15
Oct
2021
Noutăți din Domeniul IT
mariana

Cea de-a treia ediție a exercițiului ”Blue OLEx” a avut loc la Palatul Parlamentului din București pe 12 octombrie. Scenariul exercițiului a fost conceput pentru a testa procedurile standard de operare (SOP) ale CyCLONe la nivel executiv, în cazul unei crize cibernetice transfrontaliere la scară largă sau al unui incident care afectează cetățeni și organizații din UE.

Evenimentul Blue OLEx este organizat în fiecare an de un stat membru și sprijinit de ENISA, în colaborare cu Comisia Europeană, având drept scop testarea gradului de pregătire UE în cazul unei crize cibernetice care afectează statele membre ale UE.

Această a treia ediție a Blue OLEx marchează prima aniversare a funcționării rețelei organizațiilor de legătură în caz de criză cibernetică (CyCLONe).

CyCLONe este o rețea de cooperare prin care autoritățile naționale din statele membre responsabile de gestionarea crizelor cibernetice dezvoltă schimbul de informații și conștientizarea situației pe baza instrumentelor și a sprijinului oferit de ENISA, care servește drept secretariat al CyCLONe.

Aflați mai multe la următorul link.

Te-ar mai putea interesa și...