Acasa   |   Despre Noi   |   Proiecte   |   Evenimente   |   Media   |   Parteneri   |   Contact
   Media   Media
CEX - Proiect in derulare implementat de ARIES-TM pentru Regiunea de Vest
Bune Practici - BKD ELECTRONIC

Bune Practici - BKD ELECTRONIC

Studiu de caz asupra dezvoltarii companiei BKD ELECTRONIC prin alinierea si implementarea directivelor UE

După 1989, economia de piaţă emergentă în Rom (...)

» 20 February 2013
Romania la cea de-a doua prezenta cu stand nationa (...)

» 19 February 2013
Romania isi mentine prezenta la “Embedded World 20 (...)

» 17 October 2012
ARIES-TM gazduieste GO USA! Roadshow 2012! (...)
Firmă de electronică caută un partener EMS din estul Europei.

Firmă de electronică caută un partener (...)

24 August 2009
Infobest Romania

Despre companie

 

Contact: Marius Babău
Funcţia: Director de vânzări
Numele companiei: Infobest România
Anul înfiinţării: 2000
Web site: www.infobest.ro
Certificări: Partener IBM

 

Istoricul companiei: Perioada 2007-2008 s-a remarcat prin dublarea numărului de angajaţi. Compania a participat la târgurile SOFT TRADE din Timişoara (2007), iar în 2008 la acelaşi târg în oraşele Timişoara, Cluj şi Braşov. Una dintre aplicaţiile cu care compania se mândreşte este aplicaţia eLab! realizată pentru laboratoarele de analiză din România.

 

Clientul

 

Numele: Satimpex
Industria: Producţia de prelate, produse de reclamă şi alte produse din folie PVC
Numărul de angajaţi: 48 (2007)
Cifra de afaceri: 2,8 milioane RON (2007)
Persoana de contact: Doru Daniela
Tel / Fax / Email: 074 454 34 62
Web site: www.satimpex.ro

 

Soluţia

 

Numele soluţiei / proiectului: Sell!
Scurtă descriere: Managementul relaţiilor cu clienţii (CRM)

 

Informaţii complete, centralizate despre clienţi

 

Lipsa unei baze de date complete şi actualizate a clienţilor reprezenta o problemă importantă pentru Satimpex. Primul contact cu Infobest România a survenit atunci când producătorul de prelate şi folii PVC a fost abordat în cadrul procesului de telesales. Dovedindu-şi calităţile prin seriozitatea personalului şi printr-un portofoliu de aplicaţii fără reproş, Infobest România a devenit alegerea Satimpex pentru realizarea soluţiei de management al relaţiilor cu clienţii.

 

Identificarea nevoilor a avut loc în urma unor discuţii telefonice precedate de întâlniri faţă în faţă şi de prezentarea soluţei, accentuând beneficiile implementării acesteia. Alegerea specificaţiilor s-a bazat pe principiul utilizării tehnologiilor care satisfac optim cerinţele clientului. Acestea s-au dovedit a fi perfect acoperite de platforma Lotus Notes/Domino Server de la IBM.

 

Pe parcursul implementării, singurul aspect ce a trebuit să fie reluat a fost o modificare minoră ca urmare a unei solicitări suplimentare din partea clientului. În rest, comunicarea cu clientul a decurs foarte bine, având loc discuţii telefonice şi întâlniri completate de comunicarea prin email, toate acestea ţinând cont de graficul de derulare al procesului de dezvoltare şi implementare a soluţiei, care au asigurat o colaborare continuă şi eficientă.

 

Avantajele soluţiei Sell

 

Sell! este o aplicaţie standard care este modificată şi adaptată în funcţie de cerinţele specifice ale clientului pentru fiecare instalare. Aplicaţia funcţionează de mai mulţi ani (prima versiune fiind pusă pe piaţă în anul 1995 în Germania), dezvoltarea sa continuă în această perioadă făcând ca aceasta să acopere o paletă largă de nevoi. Modificările ce se impun pentru adaptarea la nevoile unui anumit client sunt de o complexitate relativ redusă, motiv pentru care durata dezvoltării soluţiei pentru Satimpex a fost de numai o lună.

 

Aplicaţia este garantată să funcţioneze conform cerinţelor clientului. Garanţia este completată de serviciile de asistenţă tehnică şi mentenanţă oferite, sub inicidenţa cărora intră atât modificările de funcţionalitate (contra cost) cât şi cele impuse prin lege (oferite gratuit). Pentru asigurarea exploatării optime a aplicaţiei, s-au organizat sesiuni de training pe grupe de câte 5 persoane (aceasta fiind dimensiunea recomandată pentru eficacitatea trainingului). Aplicaţia este disponibilă în limbile română, germană şi engleză. Versiunea curentă a soluţiei Sell în România este 7.5.

 

Motivele pentru care Satimpex este satisfăcut de aplicaţia implementată sunt, în principal, calitatea, funcţionalitatea, complexitatea aplicaţiei (aceasta acoperind toate aspectele asociate unui contract, de la stabilirea primelor contacte până la furnizarea produselor/serviciilor şi închiderea contractului), dar şi siguranţa oferită de faptul că aceste rezultate pozitive au fost obţinute în baza anilor de experienţă acumulaţi pe piaţa din Germania.

 

Implementarea soluţiei Sell! la Satimpex a dus la: reducerea costului de achiziţie a noilor clienţi, creşterea ratei de retenţie a clienţilor existenţi, reducerea costurilor de gestiune a datelor clienţilor, creşterea cifrei de afaceri, reducerea cazurilor clienţilor nemulţumiţi care ar putea migra la concurenţă, diferenţierea faţă de competiţie prin creşterea calităţii serviciilor, facilitarea existenţei unui suport în strategia de marketing şi cea comercială.


» Attached file: (none)
» Article Publisher: ARIES-TM

 Search / Cautare
Urmariti subiecte actuale!
Puneti intrebari si obtineti opinii!

Intra in forum »
Pentru abonare la newsletterul nostru si administrarea abonamentului, click aici.
© Copyright 2007, ARIES TM. Web Development by SIPS Design.