Logo Aries
Devino membru
Logo Aries
Devino membru
Logo Aries

Inovații în tehnologia de telecomunicații prin satelit în Timișoara

16
Jul
2021
Știri Membri
mariana

Compania noastră membră, LASTING Software, dezvoltă în Timișoara soluții care integrează tehnologiile de comunicații terestre și prin satelit, în cadrul parteneriatului cu ESA (European Space Agency).

LASTING Software și ESA s-au aliniat unei viziuni comune, care susține conceperea și validarea de tehnologii inovatoare prin intermediul a 6 proiecte succesive – semnate și aflate în desfășurare – pe următorii 4 ani.

Primul proiect comun a fost livrat la începutul anului 2020, iar în luna iunie 2021 a fost încheiat cu succes un al doilea proiect din seria de inițiative. Toate aceste proiecte au ca scop creșterea eficienței și optimizarea unor soluții de comunicații integrate, care vor permite crearea unei infrastructuri funcționale de ultimă generație pentru comunicații prin rețele wireless 5G.

Inițiativa nouă, demarată odată cu finalizarea proiectului anterior și în cadrul căreia LASTING Software este contractor principal și lider de proiect, se numește SATBETT-5G. Acesta are ca obiective să valideze cât este de fezabilă folosirea unei conexiuni prin satelit ca soluție de backhaul pentru o rețea mobilă 5G, și să demonstreze creșterea vitezei traficului de date prin intermediul acestei rețele.

Aflați mai multe la următorul link.

Te-ar mai putea interesa și...