Devino membru

Dec
Știri Aries-TM
mariana

Asociația KO-FA, în parteneriat cu firma RESOURCES DEVELOPMENT & IDEAS SRL și FUNDAȚIA LAM au implementat cu succes proiectul intitulat “Dezvoltarea competențelor digitale în regiunile Centru și Vest“, cod Mysmis: 143112, cofinanțat prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

Proiectul s-a derulat la nivel național, în regiunile Centru (Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș, Sibiu) și Vest (Timiș, Arad, Caraș-Severin, Hunedoara), pe o perioadă de 18 luni, respectiv între data 01.04.2022 și data 31.07.2023, precum și între data de 20.10.2023 și data 19.12.2023 inclusiv.

Obiectivul general al proiectului constă în creșterea numărului de angajați din regiunile Centru și Vest pentru care se facilitează accesul la programe de învățare pe tot parcursul vieții prin modificarea paradigmei politicii de resurse umane de la nivelul întreprinderilor (IMM-uri), modificare a paradigmei politicii de resurse umane axată pe facilitarea accesului la programe de formare/calificare/recalificare în vederea îmbunătățirii statutului professional și social al angajaților și în vederea adaptării acestora la dinamica economică a sectoarelor identificate ca și competitive prin Strategia Naționala pentru Competitivitate 2014 -2020 (SNC) și în corelare cu Strategia Națională pentru Cercetare, Dezvoltare, Inovare 2014-2020 (SNCDI).

Proiectul are printre principalele rezultate, următoarele:

✓ O campanie de direct mailing cu peste 300 de destinatari;

✓ peste 36 de întreprinderi mici și mijlocii (IMM-uri) sprijinite în vederea promovării unei ocupări sustenabile și de calitate a forței de muncă;

✓ peste 250 angajati din IMM-uri care au dobândit o calificare /care și-au validat competențele în sectoarele economice / domeniile cu specializare inteligentă aferente SNC/SNCDI, ca urmare a parcurgerii cursurilor de formare profesională.

Proiectul aduce beneficii imediate atât întreprinderilor, cât și angajaților. Aceasta se întâmplă într-un mediu în care competențele digitale sunt esențiale pentru gestionarea oricărui proces sau furnizare de servicii. Utilizarea eficientă a tehnologiilor digitale la locul de muncă este posibilă numai cu competențe digitale corespunzătoare.

Valoarea totală a proiectului este de 4.822.438,32 lei, din care 4,024,987.54 lei semnifică contribuția Uniunii Europene, 710,291.91 lei reprezintă contribuția din bugetul național, iar 87,158.87 lei reprezintă contribuţia proprie a beneficiarului.

Proiect cofinanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.
Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.
Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro

Te-ar mai putea interesa și...