Acasa   |   Despre Noi   |   Proiecte   |   Evenimente   |   Media   |   Parteneri   |   Contact
   Media   Media
CEX - Proiect in derulare implementat de ARIES-TM pentru Regiunea de Vest
Bune Practici - BKD ELECTRONIC

Bune Practici - BKD ELECTRONIC

Studiu de caz asupra dezvoltarii companiei BKD ELECTRONIC prin alinierea si implementarea directivelor UE

După 1989, economia de piaţă emergentă în Rom (...)

» 20 February 2013
Romania la cea de-a doua prezenta cu stand nationa (...)

» 19 February 2013
Romania isi mentine prezenta la “Embedded World 20 (...)

» 17 October 2012
ARIES-TM gazduieste GO USA! Roadshow 2012! (...)
Firmă de electronică caută un partener EMS din estul Europei.

Firmă de electronică caută un partener (...)

24 August 2009
E-Concept

Despre companie


Contact: Andrei Son
Funcţia: Sales Consultant
Numele companiei: E-CONCEPT
Anul înfiinţării: 2001
Web site: www.econceptgroup.com
Certificări: Microsoft Certified Partner; Oracle Partner

 

Istoricul companiei: Targetul principal al companiei, din momentul înfinţării acesteia, l-au constituit companiile mari din România. Pe parcursul anilor, E-Concept a dezvoltat aplicaţii foarte specializate şi diversificate de la management de proiect la aplicaţii specifice aviaţiei, precum şi reţele intranet cu diverse aplicaţii caracteristice, cum este exemplul reţelei dezvoltate, la nivel naţional, pentru OMV România. Evoluţia companiei este caracterizată de o creştere constantă datorată unei activităţi încununată de prioecte de succes.

 

Clientul

 

Numele: Piaviss
Industria: Import şi distribuţie de materie primă pentru tâmplărie PVC
Numărul de angajaţi: 100 angajaţi
Cifra de afaceri: 24 milioane RON (2007)
Web site: www.piaviss.ro


Soluţia

 

Numele soluţiei / proiectului: PVS Online
Scurtă descriere: PVS Online este o soluţie web centralizată care permite standardizarea şi urmărirea activităţii personalului de vânzări de către factorii de decizie atât la nivel micro cât şi la nivel macro precum şi managementului documentelor comerciale (crearea şi fluxul parcurs de aceste documente).


Un software pentru organizarea firmei

 

Compania Piaviss căuta satisfacerea mai multor nevoi ce ţin de activitatea sa curentă: o mai bună organizare a agenţilor de vânzări, o mai bună monitorizare a activităţii agenţilor, standardizarea procesului de dezvoltare şi circulaţie a documentelor, creşterea uşurinţei completării informaţiilor în baza de date de către orice angajat al companiei care deţine informaţii importante, îmbunătăţirea flexibilităţii bazei de date sub aspectul accesibilităţii şi al tipurilor de raportări.

 

Principalul motiv care a condus la alegerea de către Piaviss a furnizorului E-Concept îl constituie abordarea acestuia, centrată pe nevoile clienţilor şi dezvoltarea unor soluţii adaptate acestor nevoi. Opţiunea de a utiliza o anumită tehnologie sau alta a fost făcută ţinând seama de infrastructura clientului (un anumit server web, un anumit motor de căutare ş.a.m.d.). Astfel, s-a optat pentru tehnologii .NET, SQL Server 2005, C#, ASP.NET.

 

Pe parcursul procesului de dezvoltare a soluţiei nu au apărut probleme semnificative de ordin tehnic, întrucât s-a păstrat o legătură foarte strânsă cu clientul, periodic fiind realizate întâlniri la sediul acestuia pentru a afla parerea sa cât mai devreme în procesul de dezvoltare. E-Concept a dezvoltat un framework intern concretizat în existenţa unor paşi standard conform unor caracteristici proprii firmei. Utilizând aceste procese, dezvoltarea soluţiei PVS Online a durat aproximativ 7 luni şi a fost un real succes la final, clientul având toate instrumentele ncesare in direcţia dorită.

 

La finalul proiectului, compania dezvoltatoare a oferit o garanţie care acoperă rezolvarea aspectelor neconforme cu cerinţele. Deasemenea, se oferă mentenanţă şi suport atât pentru problemele tehnice cât şi pentru cele de utilizare (de exemplu la venirea unui angajat nou, care nu este familiarizat cu aplicaţia). Utilizatorii aplicaţiei sunt instruiţi şi asistati tehnic în utilizare, oriunde s-ar afla, prin realizarea unor sesiuni de asistenţă online la distanţă.

 

Rezultate pe măsura efortului

 

PVS Online a devenit un instrument de comunicare internă, având un rol de structurare a datelor. Datorită acestei soluţii, echipa de vânzări formată din peste 20 de persoane poate să genereze automat contacte cu clienţi noi şi să urmărească un istoric al colaborării cu peste 700 de parteneri. În cadrul PVS Online au mai fost dezvoltate şi alte module pentru departamentul de marketing şi resurse umane.

 

Experienţa pozitivă a clientului pe parcursul procesului de dezvoltare şi în decursul utilizării soluţiei se explică prin abordarea profesionistă pe care o au în permanenţă angajaţii E-Concept, precum şi ca urmare a soluţionării problemelor pe care clientul le avea anterior implementării aplicaţiei PVS Online. Buna cunoaştere a nevoilor clientului şi experienţa în analiza punctuală a nevoilor, propunerea de soluţii optimizate pentru satisfacerea acestora, constituie principalii factori care au condus la mulţumirea clientului şi la succesele companieie E Concept WSD.

 

O consecinţă a experienţei pozitive de până acum o reprezintă şi faptul că partenerii urmează să colaboreze în continuare pentru dezvoltarea unor soluţii de tip ERP (Enterprise Resource Planning) şi a unui motor de BI (Business Intelligence), care urmează să fie finalizate în anul 2009. Prin acestea, clientul final va putea sa îsi optimizeze inclusiv partea operaţională şi va putea sa ia decizii asistate de rapoarte de previzionare a bussiness-ului.


» Attached file: (none)
» Article Publisher: ARIES-TM

 Search / Cautare
Urmariti subiecte actuale!
Puneti intrebari si obtineti opinii!

Intra in forum »
Pentru abonare la newsletterul nostru si administrarea abonamentului, click aici.
© Copyright 2007, ARIES TM. Web Development by SIPS Design.