Acasa   |   Despre Noi   |   Proiecte   |   Evenimente   |   Media   |   Parteneri   |   Contact
   Media   Media
CEX - Proiect in derulare implementat de ARIES-TM pentru Regiunea de Vest
Bune Practici - BKD ELECTRONIC

Bune Practici - BKD ELECTRONIC

Studiu de caz asupra dezvoltarii companiei BKD ELECTRONIC prin alinierea si implementarea directivelor UE

După 1989, economia de piaţă emergentă în Rom (...)

» 20 February 2013
Romania la cea de-a doua prezenta cu stand nationa (...)

» 19 February 2013
Romania isi mentine prezenta la “Embedded World 20 (...)

» 17 October 2012
ARIES-TM gazduieste GO USA! Roadshow 2012! (...)
Firmă de electronică caută un partener EMS din estul Europei.

Firmă de electronică caută un partener (...)

24 August 2009
A-Soft

Compania intervievată

 

Contact: Lucian Răduţi
Funcţia: Director general
Numele companiei: A-Soft
Anul înfiinţării: 2000
Web site: www.asoft.ro
Certificări: ISO

 

Istoricul companiei: În perioada 2000-2003, firma s-a adresat pieţei din Germania (software pentru diagnoza cutii de viteze Voith, software pentru automatizarea liniei de vopsire pentru Hyundai Tucson). Începând cu anul 2003, A-Soft a început să se orienteze spre dezvoltarea de soluţii pentru piaţa românească, printre primele dezvoltate numărându-se o soluţie de gestiune şi apoi solutia RunSales de tip SFA (Sales Force Automation) prima si singura solutie din Romania care ruleaza pe sisteme de tip smartphone.

 

Clientul

 

Numele: Pangram
Industria: Alimentară
Numărul de angajaţi: 200
Cifra de afaceri: 48 milioane RON (2007)
Persoana de contact: Vanea Aniko
Functie: Director Calitate si Control
Tel / Fax / Email: vanea.aniko@montebanato.ro
Web site: www.montebanato.ro

 

Soluţia

 

Numele soluţiei / proiectului: Runsales
Scurtă descriere: RunSales este o soluţie mobilă de tip SFA&M (Sales Force Automation and Management) pentru managementul şi automatizarea vânzărilor. Soluţia automatizează procesul preluării comenzilor, furnizând totodată instrumente eficiente pentru monitorizarea şi optimizarea activităţii, precum şi un set de rapoarte şi analize de performanţă. Runsales se adresează atât firmelor care au oameni pe teren cât şi firmelor care au un magazin de prezentare (showroom).

 

Totodată soluţia prezintă două dimensiuni: pre-sales şi van-sales, fiind funcţională pe terminale mobile de tipul smartphone sau PDA (Personal Digital Assistant) în funcţie de preferinţele clientului.

 

De la hârtie şi creion la informaţii în timp real

 

Compania Pangram dispunea de 70 de agenţi şi 20 de depozite a căror activitate de preluare comenzi, rute, clienţi era se ţinea doar pe hârtie. Nevoia de centralizare a informaţiilor, de acces la informaţii în timp real şi de o mai bună monitorizare a activităţii de vânzare sunt principalele elemente care definesc contextul care a determinat necesitatea implementării unei soluţii SFA&M (Sales Force Automation and Management). Aceste nevoi au fost iniţial identificate ca urmare a unei discuţii punctuale cu managementul clientului.

 

Compania Pangram era deja client al grupului Saratoga, din care face parte şi firma A-Soft, prin urmare oferta realizată de către A-Soft în parteneriat cu Vodafone a fost primită cu încredere. Motivele pentru care compania A-Soft a fost aleasă pentru dezvoltarea soluţiei au fost timpul rapid de răspuns, seriozitatea, tehnologia utilizată, preţul şi flexibilitatea. Specificaţiile tehnice au fost definite ţinând cont de cele mai actuale tehnologii din domeniu: Smartphone-uri sau Pdaphone-uri cu sistem de operare Windows 5/6, Microsoft SQL Server, Platforma .NET, C#, .NET framework.

 

Pe parcursul procesului de dezvoltare şi implementare a soluţiei nu au existat probleme de ordin tehnic, comunicarea între cele două companii fiind foarte eficace, concretizată în întâlniri periodice, discuţii telefonice şi emailuri.

 

Clientul avea deja garanţia execuţiei soluţiei, în urma colaborării anterioare cu grupul Saratoga. A-Soft a oferit în plus servicii de asistenţă tehnică şi mentenanţă, lucrând îndeaproape cu departamentul IT al fimei Pangram. Utilizatorii aplicaţiei Runsales au fost instruiţi prin cursuri realizate la nivel naţional în centre urbane (Bucureşti, Craiova, Bacău, Oradea, Timisoara), pentru a fi cât mai accesibile clientului.

 

Diferenţe marcante

 

Introducerea unei soluţii care permite accesul centralizat la informaţii (comenzi, rute, preţuri, discounturi, solduri, informaţii cu privire la vizitele la clienţi şi încasări), scurtarea timpului de la preluarea comenzii până la livrarea la client, rapiditatea şi uşurinţa în utilizare ca urmare a tehnologiilor utilizate, toate reprezintă satisfacerea unor deziderate importante ale clientului. Colaborarea dintre cele două companii continuă şi în prezent, existând dorinţa de a dezvolta o platformă de contracte şi discounturi care să permită firmei Pangram gestiunea şi monitorizarea acestora la nivel naţional.

 

Implementarea soluţiei Runsales de către A-Soft a condus la centralizarea informaţiilor, posibilitatea monitorizării activităţii de vânzare, la creşterea masivă a eficienţei comunicării dintre utilizatorii soluţiei, creşterea eficienţei activităţii de promovare şi vânzări, soluţia a introdus posibilitatea de a evalua performanţele companiei în timp real, conducând la creşterea satisfacţiei clienţilor. Pe scurt, s-a realizat automatizarea integrată a procesului de vânzări.


» Attached file: (none)
» Article Publisher: ARIES-TM

 Search / Cautare
Urmariti subiecte actuale!
Puneti intrebari si obtineti opinii!

Intra in forum »
Pentru abonare la newsletterul nostru si administrarea abonamentului, click aici.
© Copyright 2007, ARIES TM. Web Development by SIPS Design.