Acasa   |   Despre Noi   |   Proiecte   |   Evenimente   |   Media   |   Parteneri   |   Contact
   Media   Media
CEX - Proiect in derulare implementat de ARIES-TM pentru Regiunea de Vest
Bune Practici - BKD ELECTRONIC

Bune Practici - BKD ELECTRONIC

Studiu de caz asupra dezvoltarii companiei BKD ELECTRONIC prin alinierea si implementarea directivelor UE

După 1989, economia de piaţă emergentă în Rom (...)

» 20 February 2013
Romania la cea de-a doua prezenta cu stand nationa (...)

» 19 February 2013
Romania isi mentine prezenta la “Embedded World 20 (...)

» 17 October 2012
ARIES-TM gazduieste GO USA! Roadshow 2012! (...)
Firmă de electronică caută un partener EMS din estul Europei.

Firmă de electronică caută un partener (...)

21 February 2011
Tendintele pietei telecom in 2011: 3D pe mobil, plati cu telefonul si apeluri video HD

Tendintele pietei de telecomu­ni­catii la nivel mondial au fost sta­bilite saptamana trecuta la World Mobile Congress, cel mai mare targ dedicat industriei de profil. Accentul s-a pus pe tehnologiile viitorului, precum LTE sau 3D, care a mai pus sta­panire pe un nou domeniu, acela al telefoanelor mobile. O alta tendinta este cea a aparitiei terminalelor cu o putere mare de procesare, fenomen care face si mai indreptatita intrebarea „e un telefon sau un PC?\".

 

World Mobile Congress (WMC), cel mai mare targ dedicat industriei de telecomunicatii, a reusit sa atraga anul acesta peste 60.000 de vizitatori din peste 200 de tari. Potrivit organizatorilor, editia din 2011 a stabilit un record din acest punct de vedere. WMC a fost insa „gazda\\\" pentru mai multe premiere, mare parte dintre ideile din trecut in legatura cu ce se poate face cu un telefon mobil fiind pe cale sa devina realitate.

 

Vor inlocui smartphone-urile computerele?
Specialistii cauta raspunsul la aceas­ta intrebare de mai multa vreme. Si acesta poate fi „da\" luand in calcul ultimele lansari de telefoane care au procesoare foarte puternice, dual-core, ca in cazul laptopurilor din prezent. Spre exemplu, Motorola Atrix, care va aparea pe piata in aceasta primavara, ar putea face asta. Telefonul are inclus un cititor de amprente si, conectat la un suport special, preia atributiile unui computer, trecand de pe Android pe Linux, al doilea sistem de operare inclus. Utilizatorii au astfel acces la browserul Firefox si Office si pot scrie mesajele direct de pe laptop, folosind conexiunea wireless sau 3G a telefonului.

 

Procesoarele dual-core sunt o premiera pentru industria de telefoane mobile in acest an. Calea a deschis-o LG, care a lansat luna trecuta primul smart­phone cu un procesor dual-core din lume. Modelul incorporeaza procesorul Tegra 2 de la Nvidia, despre care s-a spus pana acum ca va fi procesorul viitoarei generatii de tablet PC-uri. I s-a alaturat Samsung, care a lansat saptamana tre­cuta cel mai puternic smartphone al sau, aducand noi experiente mobile prin intermediul procesorului dual-core si al ecranului super AMOLED Plus. Galaxy S II utilizeaza Android 2.3 (denumit „Gingerbread\"), cea mai noua si mai rapida versiune a celui mai popular sistem de operare mobil din lume.

 

Tehnologia 3D a fost folosita pentru prima data in cinematografe, a migrat apoi catre televizoare si, mai nou, isi face aparitia si pe telefoanele mobile.

LG a prezentat la WMC Optimus 3D, telefonul care filmeaza 3D, imaginile sur­prinse putand fi vizualizate fara ochelari speciali. Terminalul dispune de o camera cu lentila dubla, ce ofera con­su­ma­torilor posibilitatea de a surprinde orice moment in format 3D, acesta pu­tand fi vizualizat instantaneu pe ecranul WVGA cu diagonala de 4.3 inchi. LG a atras atentia sapta­mana trecuta cu noul telefon, insa, spun specialistii, lipsa de continut 3D poate fi o problema. Solu­tia vine de la cipul 3D de la Movidius, care transforma continutul 2D in 3D. Cipul se va regasi in telefoane in urma­toa­rele 12 luni.

 

O alta promisiune facuta de produca­tori in trecut este ca vom putea folosi telefonul pentru a plati pentru orice doar prin alaturarea mobilului de o statie de plati electronice. Aparuta pen­tru prima oara in Japonia, tehno­logia numita NFC (Near Field Communi­cation) isi face aparitia si in Euro­pa. Aceasta are la baza un cip care poate transmite sau receptiona informatii pa­na la o distanta de cel mult 4 inchi. Potrivit specialistilor, pana la finalul anului, jumatate din noile smartphone-uri vor avea un astfel de cip incorporat.

 

Serviciile de telefonie de ge­neratia a patra sau LTE s-au aflat, de asemenea, in centrul atentiei. LG a facut la WMC o de­monstratie in premiera mon­­diala de Voice over LTE (VoLTE) si Video call over LTE, apelurile de voce si video facandu-se mult mai rapid si la calitate HD. Totodata, Ericsson si Polycom si-au anuntat cola­borarea pentru realiza­rea unei solutii integrate end-to-end de teleprezenta care sa le permita operatorilor tele­com sa livreze ser­vicii de comu­nicatii video high-de­finition catre companii si utilizatori finali.

 

Sursa: http://www.financiarul.com/articol_57036/tendintele-pietei-telecom-in-2011-3d-pe-mobil-plati-cu-telefonul-si-apeluri-video-hd.html

 


» Attached file: (none)
» Article Publisher: ARIES-TM

 Search / Cautare
Urmariti subiecte actuale!
Puneti intrebari si obtineti opinii!

Intra in forum »
Pentru abonare la newsletterul nostru si administrarea abonamentului, click aici.
© Copyright 2007, ARIES TM. Web Development by SIPS Design.