Acasa   |   Despre Noi   |   Proiecte   |   Evenimente   |   Media   |   Parteneri   |   Contact
   Media   Media
CEX - Proiect in derulare implementat de ARIES-TM pentru Regiunea de Vest
Bune Practici - BKD ELECTRONIC

Bune Practici - BKD ELECTRONIC

Studiu de caz asupra dezvoltarii companiei BKD ELECTRONIC prin alinierea si implementarea directivelor UE

După 1989, economia de piaţă emergentă în Rom (...)

» 20 February 2013
Romania la cea de-a doua prezenta cu stand nationa (...)

» 19 February 2013
Romania isi mentine prezenta la “Embedded World 20 (...)

» 17 October 2012
ARIES-TM gazduieste GO USA! Roadshow 2012! (...)
Firmă de electronică caută un partener EMS din estul Europei.

Firmă de electronică caută un partener (...)

18 February 2011
Previziunile PAC pentru piata globala de SITS in 2011

Un an de consolidare si inovare
Daca in 2010 am asistat la inceputul redresarii pietei de software si servicii IT, tendintele actuale sugereaza ca 2011 va confirma cresterea. Firma de top in domeniul cercetarii si consultantei Pierre Audoin Consultants (PAC) declara ca inovarea va fi unul dintre stimulentii majori in acest an.

 

Beneficiul redresarii din 2010
Dupa o scadere semnificativa a pietei in 2009, 2010 a fost anul de redresare a pietei de software si servicii IT. Majoritatea tarilor si-au reluat cresterea, ceea ce a dus la o crestere globala medie de 4% in ceea ce priveste investitiile in software (pana la 203 mld euro) si la o medie de 1,5% pentru investitiile globale in servicii IT (pana la 502 mld euro). Cresterea vanzarilor de licente a determinat o revenire clara a pietei de software, insa in zona serviciilor informatice, cresterea substantiala a numarului de noi proiecte nu a reusit decat sa compenseze scaderea continua a preturilor.
In piata de software, cele trei segmente majore (systems infrastructure software, tools, applications software products) au crescut in proportii similare (intre 3,5% si 4,5%). In privinta serviciilor IT, daca cifrele pentru hardware maintenance si project services au ramas mai mult sau mai putin constante, cele pentru outsourcing au crescut cu 3,5%.
Cu toate acestea, comportamentul cumparatorilor de IT a variat in functie de regiune. Cele mai mari rate de crestere au fost in Orientul Mijlociu si Africa (peste 7% atat pentru software, cat si pentru servicii), America Latina (6% si 5%) si Asia-Pacific (6% si 3%). Cresterea a fost mai mica in
America de Nord (4,5% pentru software, 1,5% pentru servicii). Europa de Est, cea mai afectata regiune in 2009, s-a redresat usor cu cresteri de 4% si 3%.
Europa de Vest a avut cele mai slabe rezultate, cu o crestere usoara de 1,5% pentru software si o scadere de 0,5% pentru servicii si, ingrijorator, scaderea a continuat in Italia, Portugalia, Spania, Olanda si Marea Britanie.
Situatia tarilor BRIC a fost mult mai buna, India fiind pe primul loc (15% crestere pentru software si 14% pentru servicii) surclasand China (15%, 11%), Brazilia (cea mai matura dintre pietele BRIC) a inregistrat o crestere de 6% atat in software, cat si servicii, si Rusia (7%, 4%) dupa o scadere dramatica in 2009.
Toate procentele de crestere de mai sus sunt in moneda locala, i.e. exclud efectul fluctuatilor monetare. In euro \"reali\", piata globala de software a crescut cu +10%, cea de servicii cu +7%. In dolari SUA \"reali\", cresterea a fost mult mai mica (+5,5%, respectiv +2%).

 

2011: Consolidarea redresarii
In 2011, PAC prevede o consolidare a redresarii, cu o usoara accelerare a investitiilor in software (5,5% crestere in moneda locala) si un salt mai notabil al investitiilor in servicii IT (4% prevazut in 2011 fata de 1,5% in 2010).
Pe regiuni, consideram ca Orientul Mijlociu si Africa vor conduce, cu cresteri de 10% pentru software si de 9% pentru servicii, urmate de America Latina (8% in ambele segmente), Europa de Est (7% in ambele segmente), APAC (7%, 5%), America de Nord (5,5%, 4%) si, in sfarsit, de Europa de Vest, cu 3,5% pentru software si 2,5% pentru servicii.

 

De ce o redresare graduala?
In primul rand, provocarea de a consolida si de a standardiza atat zona de infrastructura, cat si cea de aplicatii inca ofera oportunitati substantiale de crestere pentru furnizorii de IT. Cu toate acestea, aspectele legate de transformare iau avant, cu stimulente tehnologice precum virtualizarea, cloud computing, SOA si mobilitate, a caror implementare se face de multe ori combinat. Integrarea, flexibilitatea, optimizarea costurilor, omniprezenta si orientarea proceselor sunt criterii-cheie in majoritatea proiectelor de transformare.
Mai multe zone diferite de procese si zone tehnologice genereaza investitii dedicate substantiale. De exemplu: sisteme imbarcate, colaborarea, CRM, managementul informatiei, retele sociale, conformitate si durabilitate. Nu trebuie omise teme specifice pentru acest sector, precum PLM, integrarea multichannel, integrarea post merger, e-government, e-health, tele-health, si smart grid sau smart metering.

\"Desi atat mediul economic cat si cel politic raman instabile in tarile PIIGS, Tunisia si Egipt, majoritatea firmelor de SITS revin pe crestere in 2011\", crede Christophe Chalons, Chief Analyst al PAC. \"Reducerea costurilor si imbunatatirea eficientei operationale raman obiective majore, darextinderea activitatii revine la inceputul listei de prioritati. Aceasta inseamna dezvoltarea afacerii atat cu clientii existenti, cat si cu noii clienti, in alte geografii, aducand laolalta toate canalele de vanzari. De asemenea, implica reducerea procesului de vanzare si incurajarea inovarii.\"

 

Dar nu e inca momentul sa sarbatorim!
PAC avertizeaza ca aceasta ameliorare pe termen scurt a mediului de piata nu reprezinta inca un motiv de bucurie. O parte importanta a investitiilor actuale vizeaza scaderea costului total de operare IT pe termen mediu, profitand de noile solutii de livrare Cloud - ca SaaS sau IaaS. Astfel, majoritatea furnizorilor traditionali de IT, firme de consultanta, integratorii de sistem, outsourcerii, furnizorii de software, producatorii de hardware si distribuitorii cu valoare adaugata vor fi obligati sa-si reevalueze modelele de afaceri. Intre timp, maturitatea tot mai ridicata a pietei sporeste concentrarea comunitatii de furnizori de IT, companiile accelerandu-si activitatea de fuziuni si achizitii pentru a atinge o masa superioara, a se extinde geografic, a-si diversifica portofoliul sau a-si construi noi modele de afaceri.
De asemenea, convergenta dintre IT si telecom si importanta tot mai mare a IT-ului in majoritatea produselor si serviciilor permit patrunderea pe piata a unor noi categorii de furnizori precum operatorii telecom, producatorii de echipamente si firmele de inginerie.

 

Secretul consta in inovare
Vestea cea buna este disponibilitatea tot mai mare a utilizatorilor de a plati pentru o valuare adaugata reala si inovatie semnificativa. Insa, este de asteptat ca bugetele aferente \"inovarii\" sa fie generate de scaderea costurilor produselor si serviciilor \"de baza\".

\"Utilizatorii si persoanele de decizie sunt din ce in ce mai pregatiti sa puna in aplicare standarde cu grad limitat de personalizare. Ei incearca sa implementeze si standarde de consum in IT-ul pentru business - ambele fiind cerinte pentru majoritatea modelelor de cloud. Scaderea numarului de furnizori de IT este evidenta, iar utilizatorii doresc mai putini furnizori preferati care sa ii sustina in mai multe zone\", spune Eric Isabey, CEO al Grupului PAC.

 

Sursa: Computer World


» Attached file: (none)
» Article Publisher: ARIES-TM

 Search / Cautare
Urmariti subiecte actuale!
Puneti intrebari si obtineti opinii!

Intra in forum »
Pentru abonare la newsletterul nostru si administrarea abonamentului, click aici.
© Copyright 2007, ARIES TM. Web Development by SIPS Design.