Home   |   About Us   |   Projects   |   Events   |   Media   |   Partners   |   Contact
   Projects   Proiecte
CEX - Ongoing project implemented by ARIES-TM for the West Region
The Romanian-Swiss Multimedia Institute

The Romanian-Swiss Multimedia InstituteAt first there was the idea ... a modern school to bridge the gap between theory and practice and create specialists in the most wanted jobs on the labour market: WebDesigner, WebProgrammer an (...)
» 19 February 2013
Romanian Pavilion at the Mobile World Congress 201 (...)

» 18 October 2012
GO USA! Roadshow 2012 in Timisoara, for tech indus (...)

» 17 October 2012
GO USA! Roadshow 2012 business conference to pro (...)
Consultancy meeting regarding intellectual property

ARIES-TM with the help of different third parties org (...)

25 July 2013
Intalnirea membrilor bordului ARIES in Craiova

25 Iulie 2013
Timisoara

In perioada 11 - 12 Iulie 2013, a avut loc la Craiova, un eveniment dedicat membrilor bordului ARIES. In cadrul acestuia s-au avut in vedere mai multe subiecte precum, activitatile principale ale filialelor din intreaga tara, importanta colaborarii filialelor cu Universitatile din orasele principale ale tarii si Conceptul de Inovare la nivel regional si global, subiect care a beneficiat de o atentie sporita din partea tuturor participantilor.

 

Pana in anul 2020, se preconizeaza ca Romania va fi competitiva prin inovare la nivel regional si global intr-o serie de domenii ce pun in valoare capacitatea nationala si genereaza astfel, dezvoltare economica si bunastare pentru cetateni.

 

La baza competitivitatii se afla un ecosistem de inovare in care cercetarea-dezvoltarea sustine avansul pe lanturile globale de valoare adaugata. In acest mediu, excelenta si spiritul antreprenorial mobilizeaza o masa critica de actori.

 

Reperele globale de execelenta produc o efervescenta de parteneriate intre organizatii de cercetare si firme, de colaborari in jurul unor infrastructuri de programe de anvergura internationala pe frontierele stiintei.

 

Creativitatea, potentiata in toate fazele si formele educatiei, activeaza antreprenoriatul bazat pe inovare. Intr-un spatiu de incredere si integritate, succesul antreprenorial genereaza modele inspirationale, animand o cultura mai ampla a inovarii si in cele din urma, o societate pentru care inovarea a devenit un stil de viata. Se poate ajunge aici, construind si mentinand un larg parteneriat pentru inovare. Acest parteneriat presupune o perspectiva coordonata, integrata asupra sistemului de CDI si exprima un angajament pe termen lung in urmatoarele privinte:

 

  • Asigurarea resurselor. Statul planifica multianual si aproba bugete anuale pentru cercetare, dezvoltare si inovare pentru cel putin 1% din PIB;
  • Asumarea la nivel national, a unui set de prioritati strategice. Acestea reprezinta premisa unor actiuni concertate - a unui ansamblu coordonat de politici publice - in domenii diverse;
  • Predictibilitatea. Mediul de CDI se bucura de reguli clare si stabile, de repere de excelenta internationala, care incurajeaza colaborarea si competitia in sistem;
  • Credibilizarea parteneriatului public-privat. Sectorul public si cel privat co-evolueaza, mobilizand cheltuieli private pentru CDI de 1 % din PIB.
  • Masa critica de cercetatori. Baza de resurse umane active in CDI (raportata de populatie), atinge media din Uniunea Europeana.

 

 

Despre ARIES

 

ARIES Romania este o organizatie economico-profesionala, non-guvernamentala care are in componenta peste 250 de membri la nivel national. Asociatia este organizata in patru filial zonale: Timisoara, Cluj-Napoca, Brasov si Craiova.

Pe langa promovarea mediului ITC prin sustinerea activitatilor de networking, oferirea de training-uri, consultanta, derularea de proiecte europene, realizare de lobby si advocacy, promovarea companiilor din domeniul IT, electronic si automotive, prin participarea la targurile internationale si facilitarea pe aceasta cale a stabilirii unor noi relatii de afaceri cu potentiali clienti si parteneri reprezinta o preocupare si o activitate constanta a ARIES.

 

 

 

 


» Attached file: (none)
» Article Publisher: ARIES-TM

 Search / Cautare
Username

Password
Security Code
Security Code
» Member List
» Become a member
» ARIES-TM members' benefits
» Area of expertise
Visit the latest hot topics!
Ask questios & get opinions!

Enter the forum »
To subscribe to our newsletter and manage your subscription, click here.
© Copyright 2007, ARIES TM. Web Development by SIPS Design.