Home   |   About Us   |   Projects   |   Events   |   Media   |   Partners   |   Contact
   Projects   Proiecte
CEX - Ongoing project implemented by ARIES-TM for the West Region
The Romanian-Swiss Multimedia Institute

The Romanian-Swiss Multimedia InstituteAt first there was the idea ... a modern school to bridge the gap between theory and practice and create specialists in the most wanted jobs on the labour market: WebDesigner, WebProgrammer an (...)
» 19 February 2013
Romanian Pavilion at the Mobile World Congress 201 (...)

» 18 October 2012
GO USA! Roadshow 2012 in Timisoara, for tech indus (...)

» 17 October 2012
GO USA! Roadshow 2012 business conference to pro (...)
Consultancy meeting regarding intellectual property

ARIES-TM with the help of different third parties org (...)

01 October 2009
Cercetare a pregatirii start-up-urilor IT&C pentru atragerea de investitii


Deşi la nivel global, şi mai ales în Statele Unite şi Europa de Vest, atragerea de investiţii de capital reprezintă o practică curentă de finanţare a dezvoltării accelerate a afacerilor inovative din domenii high-tech, în România, informaţiile legate de succesul unor firme din domeniul IT&C de a atrage equity capital sunt aproape inexistente, reflectând atractivitatea redusă a firmelor din ţara noastră.

 
Deoarece situaţia e similară şi în alte ţări din Sud-Estul Europei, în cadrul ECAbit (Reţeaua Incubatoarelor de Afaceri şi Parcurilor Tehnologice din Europa şi Asia Centrală din care face parte şi Incubatorul de Afaceri Software Timişoara) a fost iniţiat un demers de cercetare a gradului de pregătire a start-up-urilor din domeniul IT&C pentru atragerea investiţiilor de capital. În acest sens, prin completarea unui chestionar online, reprezentanţii tinerelor firme interesate îşi pot prezenta într-o formă structurată afacerea şi nevoile de finanţare în faţa potenţialilor investitori în vederea atragerii implicării acestora. În plus, abordarea întrebărilor chestionarului va oferi ocazia respondenţilor să obţină o bună înţelegere a nivelul de pregătire a firmei lor în vederea atragerii de investiţii de capital.


Cercetarea se desfăşoară în următoarele ţări Romania, Armenia, Bosnia, Bulgaria, Kosovo, Macedonia, Muntenegru şi Serbia). Coordonatorii cercetării, YES Foundation vor realiza un raport final al care va fi şi le va prezenta în cadrul unei conferinţe care va avea loc la Skopje, în Macedonia, în perioada 16-22 noiembrie, cu ocazia Săptămânii Globale a Antreprenoriatului. Un număr de 30-40 de firme respondente vor fi invitate să participe la eveniment, în cursul căruia vor putea să întâlnească potenţiali parteneri şi  finanţatori activi în regiune. 


Pentru completarea chestionarului, cei interesaţi trebuie să aloce un timp de 15-20 minute urmând link-ul http://sp2.ro/InvReadyRO.


Pentru detalii suplimentare, persoana de contact este Radu Ticiu, director executiv al Incubatorului de Afaceri Software Timisoara, radu.ticiu@it-incubator.ro, 0356401222.


» Attached file: (none)
» Article Publisher: ARIES-TM

 Search / Cautare
Username

Password
Security Code
Security Code
» Member List
» Become a member
» ARIES-TM members' benefits
» Area of expertise
Visit the latest hot topics!
Ask questios & get opinions!

Enter the forum »
To subscribe to our newsletter and manage your subscription, click here.
© Copyright 2007, ARIES TM. Web Development by SIPS Design.